Kuru üzüm kompostosu nasıl yapılır

Kuru üzümlerimizi bir kap içine alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. 10 dakika kadar suda bekletelim. Süzdüğünüz üzümleri bir tencere içerisine alıp suyu ilave edelim. Kaynamayana başladıktan sonra şekerini ilave edip kısık ateşte bir süre pişirelim. 5-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.04-May-2020

Evde üzüm kompostosu nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Üzümleri ayıklayıp 1-2 su yıkayın. Orta boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. Kompostonuzu 15 dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.

Üzüm hoşafı kaç dakika kaynar?

Üzüm ve kayısı tencereye alınır. Üzerine su eklenir. Su kaynayınca şeker eklenip kuru meyveler yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika. ) kaynatılır.

Üzüm hoşafı nedir?

Üzümün şeker ve su ile birlikte kaynatılmasıyla yapılan hoşaf, üzüm kompostosu.

Kara üzüm kompostosu nasıl yapılır?

Siyah Üzüm Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümlerin saplarını çıkarıp güzelce yıkıyoruz.
  2. Derin bir tencereye üzümlerimizi alıp su ekliyoruz.
  3. Kaynadıkça üzerinden köpüklerini alıyoruz.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekliyoruz.
  5. Şeker miktarı zevke göre değişebilir. 20 dakika pişmesi yeterli.
  6. Soğuk servis ediyoruz.

14-Jul-2014

Taze üzüm suyu nasıl yapılır?

Üzüm Suyu Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri yıkayıp tencereye alalım, ocağa koyup üzümler patlayıp yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Üzümleri süzgeçten geçirip suyunu sıkalım.
  3. Çıkan suyu tekrar tencereye alalım. …
  4. Kavanoza koyacaksak kaynar şekilde kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatalım.

Yaş üzümden komposto nasıl yapılır?

Öncelikle büyük bir tencereye suyu ve şekeri alıp şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Şeker eridikten sonra, saplarından ayırıp yıkadığınız üzümleri ve tarçını şekerli suyun içine atın ve bir kaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İftar ve sahur için bire bir 🙂 Afiyet olsun.

Kayısı hoşafı kaç dakika kaynar?

Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Çubuk tarçın ve karanfilleri alın.